Suurbritannias algab salapärase Bilderberg grupi nõupidamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Grove Hotel Watfordis, kus toimub Bilderbergi grupi konverents
The Grove Hotel Watfordis, kus toimub Bilderbergi grupi konverents Foto: SCANPIX

Suurbritannias toimub maailma poliitika- ja majanduseliiti ühendava Bilderbergi grupi nõupidamine.

Rahvusvaheline konverents leiab sel aastal aset  8. – 9 juunini Londonist põhja jäävas Watfordis The Grove hotellis, edastab The Telegraph.

Ürituse korraldajad avalikustasid erandkorras kohtumise toimumiskoha, teemad ja osalejad. Varasematel aastatel seda tehtud ei ole.

Kõne alla tulevad näiteks USA ja Euroopa majandusprobleemid, globaalne tööpuudus, riikide võlad, Lähis-Ida pinged ning pead tõstev natsionalism.

Madalat profiili hoidev Bilderbergi grupp ei paljasta just tihti enda kohta käivat informatsiooni.

Bilderbergi grupi konverentsi toimumiskohaks olevas hotellis on turvareegleid märgatavalt karmistatud. Samuti on hotelli ala ja selle ümbruskonna õhuruum suletud ülelendudeks.

Sellel osalevate isikute sõnul avalikustati küll teemad, kuid see, mida räägitakse ja millisele otsusele jõutakse, jääb saladuseks.

Bilderbergi konverentsi toimumispaiga juures avaldati juba ka meelt. Meeleavaldajate sõnul on tegemist kokkusaamisega, kus selja taga otsuseid langetatakse.

Bilderbergi grupi korraldataval rahvusvahelisel konverentsil osaleb tavaliselt 120 – 140 kutsutud külalist Põhja-Ameerikast ja Euroopast.

Neist üks kolmandik on valitsuste esindajad ja poliitikud ning kaks kolmandikku on majandus-, rahandus-, haridus- ja kommunikatsioonialade esindajad.

Esimene Bilderbergi grupi kokkusaamine toimus Hollandis Oosterbeekis 29. – 31. maini 1954.

Bilderbergi grupi juht alates 2001. aastast on sinivereline prantslasest suurärimees Henri de La Croix de Castries.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles