Rootsi meesoost rongijuhid otsustasid kanda seelikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi meesoost rongijuhid ei kanna küll kilti nagu šotlased, ent neil on oma soliidsed seelikutega vormid.
Rootsi meesoost rongijuhid ei kanna küll kilti nagu šotlased, ent neil on oma soliidsed seelikutega vormid. Foto: Reuters / Scanpix

Kümmekond meesoost Rootsi rongijuhti kannavad palavate ilmadega tööl seelikuid, sest lühikesed püksid pole neile tööl lubatud.


Mehed, kes sõidavad Stockholmist põhja poole jääval Roslagsbanani liinil on seelikuid kandnud juba paar nädalat.

Jaanuarist nende tööandjaks olev Arriva keelas rongijuhtidel lühikeste pükste kandmise.

Kohaliku ajalehe Mitti andmetel on firma meestele seelikukandmise aga lubanud.

«Me leiame, et töötaja peaks välja nägema viisakas ja korralik, kui ta Arrivat esindab ning pakume vorme, mis seda teevad. Kui mees tahab lihtsalt seelikut kanda, on see OK,» sõnas ajalehele Arriva kommunikatsioonijuht Tomas Hedenius.

«Käskida neil midagi muud teha oleks diskrimineerimine.»

Rongijuht Martin Akersten ütles BBCle, et tema ja ta kolleegid tulid mõttele seelikuid kanda pärast seda, kui neid teavitati talvel firma uutest riietumisreeglitest.

«Me oleme alati öelnud, et kui tuleb suvi, hangime endale seelikud ja kanname neid. Siin on väga soe ilm nii et me tahaks kanda lühikesi pükse,» sõnas ta ning kinnitas, et nüüd nad siis kannavad selle aseainena seelikuid.

Meesoost juhid kannavad seelikuid ainult palavamatel päevadel, jahedamate ilmadega on neil siiski endiselt püksid jalas.

«Reisijad vaatavad meid, ent seni pole keegi midagi öelnud, vähemalt mulle mitte. Ning ma ei paneks pahaks, sest see on rohkem mugavuse küsimus,» lisas Akersten.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles