Hispaanlased ei toeta sotsialistide valitsuse abordireformi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abordireformi vastaste meeleavaldus Madridis.
Abordireformi vastaste meeleavaldus Madridis. Foto: Reuters / Scanpix

Nagu näitab isegi vasakpoolse päevalehe El Pais tellitud küsitlus, on ligi kaks kolmandikku hispaanlastest vastu sotsialistide valitsuse ideele anda alaealistele õigus teha vanemate loata aborti.

Jose Luis Zapatero valitsus tahaks lubada vanemate loata aborti teha alates 16. eluaastast ja kuni tulevase lapse 14. emaihus veedetud nädalani. Juhul, kui lootel peaks olema tõsiseid tervisekahjustusi või siis sünnitus kujutama ohtu ema elule, võiks uue seaduse alusel aborti teha loote 22. elunädalani.

Zapatero sõnul näitaksid hispaanlased sellise seadusemuudatusega seda, et neil on usku naistesse ja noortesse.

64 protsenti Hispaania elanikest seda mõtet aga ei toeta, vahendab El Paisi küsitlust uudisteagentuur AFP. Isegi Zapatero enda poolehoidjate seas on alaealistele vaba abordiõiguse andmise vastu 56 protsenti.

Riiklikul tasemel opositsioonis olev konservatiivne Rahvaerakond lubas, et annab abordireformi selle teostamise korral konstitutsioonikohtusse.

Rahvaerakonna liidri Mariano Rajoy hinnangul üritavad sotsialistid abordiküsimust tõstatades lihtsalt juhtida tähelepanu kõrvale küsimustelt, mis hispaania rahvale praegusel hetkel tegelikult muret valmistavad. Ennekõike tõsiselt majanduslanguselt, mis on tõstnud Hispaania ELi kõige suurema töötute osakaaluga riigiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles