Prantsusmaa Alpi surmade uurimisel leiti seos Rumeeniaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa Alpi surmade uurimises leiti seos Rumeeniaga
Prantsusmaa Alpi surmade uurimises leiti seos Rumeeniaga Foto: SCANPIX

Prantsusmaa politsei andmetel viivad Briti-Iraagi päritolu perekonna tapmise jäljed Ida-Euroopasse Rumeeniasse.

Uurijatele jäid silma mõrvadele eelnenud nädalatel Suurbritanniast Rumeeniasse tehtud telefonikõned, edastab The Telegraph.

Tegemist oli regulaarsete kõnedega, milles helistati viiele Rumeenia numbrile. Need lõppesid järsku pärast seda, kui 50-aastane Saad al-Hilli, ta naine, 47-aastane Iqbal al-Hilli ja naise ema, 74-aastane Suhaila al-Allaf Alpide põhjaosas Annecy järve lähedal Chevaline`i küla juures maha lasti. Perekonna kaks tütart jäid ellu. Tütardest vanem sai raskeid kehavigastusi.

Tapmine leidis aset möödunud aasta septembris.

Juhuslikult tapmispaika sattunud prantslasest jalgrattur tapeti samuti.

Iga ohvrit oli kaks korda pähe tulistatud. Uurijad järeldasid sellest, et tegemist oli palgamõrvariga.

Annecy prokurör Eric Maillaud kinnitas eile, et uurijad teevad Rumeenia politseiga koostööd tegemaks kindlaks, kes on kõnede taga.

Need kõned tehti Saad al-Hilli venna Zaid al-Hilli kodust kolmel nädalal enne tapmist.

«Meie arvates võis vend kontakteeruda kellegagi Rumeenias. Soovime teha kindlaks, kas see oli nii ning miks sinna helistati,» sõnas Maillaud.

Väljaande Le Parisien andmetel helistati Rumeeniasse ka Iqbal al-Hilli õe kodust.

Saad al-Hilli venna nimi oli kahtlusaluste nimekirjas juba varem. Teada on, et vendadel tekkis päranduse küsimuses lahkhelid. Vend on seni seda eitanud.

Niinimetatud Alpi surmade uurijad on otsinud juhtlõngu nii Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Iraagist, endise Jugoslaavia aladelt kui Šveitsist, kuid juhtumit ei ole seni veel lahendatud.

Al-Hillid elasid Surreys Claygate`is oma majas ning olid tapmise ajal Prantsusmaal puhkusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles