Prokurörid tahavad loobuda Strauss-Kahni sutenöörlussüüdistustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn.
Dominique Strauss-Kahn. Foto: SCANPIX

Prantsuse prokurörid soovitasid täna tühistada Dominique Strauss-Kahnile esitatud sutenöörlussüüdistused, mis võib tähendada Rahvusvahelise Valuutafondi endise juhi karjääri hävitanud kohtuprotsessi lõppu.

Strauss-Kahn jõudis 10. detsembril kohtuväliselt kokkuleppele New Yorgi hotelliteenijaga, kelle esitatud vägistamissüüdistused tema poliitilisele karjäärile lõpu tegid.

Strauss-Kahnile eelmisel aastal esitatud süüdistuse kohaselt aitas ta seksipidudeks prostituute hankida.

Lille'i linna prokuratuur teatas täna, et Strauss-Kahni ja tema kaassüüaluse Jean-Luc Vergini vastu ei ole piisavalt asitõendeid.

Süüdistaja soovitas kohtu ette tuua veel 12 meest, kuid nende väidetava sutenöörluse raskusaste on nüüd väiksem, kuna neid ei süüdistata enam organiseeritud jõuguna tegutsemises.

Kohtunikul on kuu aega otsustamaks, kas talitada prokuröri soovituse järgi või saata Strauss-Kahn siiski kohtu ette.

Prantsusmaal ei ole ebatavaline, et kohtunik prokuröri soovitusi eirab, kuid Strauss-Kahni kaitsjad on kindlad, et nende klient vabastatakse süüst.

Üks Belgia sutenöör, kes on nn Carltoni afääriga seoses samuti kohtu all, väitis sel aastal, et Strauss-Kahn ei oleks saanud osaleda prostituutide tellimises, sest ta oli liiga hõivatud tööga IMF-is.

Strauss-Kahn on tunnistanud USA-s ja Prantsusmaal seksipidudel osalemist, kuid ei teadnud enda sõnul, et osadele naistest maksti selle eest.

Tema kaitsjad on väitnud, et ta ei saanud teada, et tegu oli prostituutidega, sest nägi neid naisi vaid alasti.

Kui sutenöörlussüüdistused tühistatakse, väljub Strauss-Kahn kaks aastat kestnud kohtuvaidlustest, ilma et teda oleks üheski kuriteos süüdi mõistetud.

Oletuste kohaselt ei ole tal võimalik taastada oma poliitilist karjääri, kuid tundub, et ta valmistub avalikku ellu naasma. Eelmisel kuul pildistati teda uue kallimaga Cannes'i filmifestivali punasel vaibal ning ta juhtis ka Sudaani uue panga avamist.

Üle-eelmise aasta mais Strauss-Kahni vastu esitatud süüdistused sundisid teda IMF-i juhi kohalt tagasi astuma ja tegid lõpu tema väljavaadetele saada Prantsuse presidendiks.

Kriminaalasi Strauss-Kahni vastu lagunes koost, sest teenija Nafissatou Diallo valetas Manhattani prokuröridele teatud asjaolude kohta. Diallo algatas seejärel tsiviilhagi, nõudmaks kahjutasu. Detsembris maksis Strauss-Kahn Diallo teadmata summa kahjutasu, mis on väidetavalt umbes 1,5 miljonit dollarit.

Lille'i kohtu sutenöörlusega seotud süüasi algatati New Yorgi intsidendi järellainetuses.

Prantsuse kirjanik Tristane Banon väitis, et Strauss-Kahn üritas teda 2003. aastal vägistada. Uurijad avastasid tõendeid seksuaalsest kallaletungist, kuid et juhtum leidis aset sedavõrd kaua aega tagasi, ei saanud Strauss-Kahnile enam süüdistust esitada.

Oktoobri alguses loobus Lille'i prokuratuur Strauss-Kahni süüdistamisest ühes Washingtoni hotellis toimunud grupivägistamises, sest augustis kirjutas väidetav ohver Prantsuse politseile ja teatas, et seksuaalvahekord toimus tema nõusolekul, vägistamist ei olnud ja ta loobub süüdistusest.

Strauss-Kahn läks lahku oma kolmandast naisest Anne Sinclairist, kes on endine teleajakirjanik ja jõukas pärijanna, kes väidetavasti aitas tal Diallole valuraha maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles