Kreeka peatab kokkuhoiuks riigitelevisiooni ja raadiojaama ERT töö

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERTi töötaja ringhäälinguhoone rõdul meelsust avaldamas.
ERTi töötaja ringhäälinguhoone rõdul meelsust avaldamas. Foto: SCANPIX

Kreeka valitsus teatas teisipäeval, et peatab kokkuhoiumeetmeid rakendades viivitamatult riigitelevisiooni ja raadiojaama ERT töö, jättes ilmselt tööta 2700 inimest.

«ERT on erakordse läbipaistmatuse ja uskumatu pillamise juhtum. See lõpeb kohe,» ütles valitsuse pressiesindaja Simos Kedikoglou pressikonverentsil.

Kedikoglou sõnul avatakse kanalid hiljem uues formaadis ja märkimisväärselt väiksema personaliga.

Kõigile praegustele töötajatele, keda kohaliku meedia andmeil on 2700, makstakse hüvitist ja neile antakse võimalus kandideerida uuenduskuuri läbinud meediaorganisatsiooni.

Kreeka ametiühingud taunisid valitsuse otsust.

ERT-i ametiühing süüdistas avalduses valitsust soovis järgida Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) nõudmisi. Avaliku sektori ametiühing Adedy nimetas otsust «riigipöördeks».

Nn troika esindajad alustasid esmaspäeval Kreekas auditit, et anda hinnang kasinusmeetmete ja struktuursete reformide tõhususele.

ERTi töötajad on juba mitu kuud streike korraldanud ja nõudnud troika koostatud reformikava peatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles