Luureandmete lekitajat seostatakse Venemaaga

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA endine töötaja Edward Snowden
CIA endine töötaja Edward Snowden Foto: SCANPIX

Vene meedia teatel võib Ühendriikide valitsuse jälgimis- ja infokogumisprogrammide kohta andmeid lekitanud Edward Snowden paluda Venemaalt varjupaika.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov märkis eile päevalehele Kommersant, et endine USA Luure Keskagentuuri töötaja Snowden, kes avalikustas info Ühendriikide riikliku julgeolekuameti (NSA) salajase programmi PRISM kohta, võib saada Venemaalt asüüli, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Samas ütles Vene välisminister Sergei Lavrov eile, et tal puudub info, nagu oleks 29-aastane ja viimastel andmetel Hongkongis viibinud Snowden Venemaalt varjupaika palunud. «Ma pole kuulnud, et Snowden oleks esitanud ametliku palve,» märkis Lavrov.

Samas on Snowden mõista andnud, et ta võib paluda varjupaika ka Islandilt, kuna tema sõnul on saareriigis internetivabadus hästi kaitstud. Asüüli taotlemiseks peab ta aga ise Islandil olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles