Saksamaa tulvad saavutasid haripunkti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutused Kesk-Saksamaal Fischbeckis.
Üleujutused Kesk-Saksamaal Fischbeckis. Foto: SCANPIX

Saksamaal hakkasid täna taanduma katastroofilised tulvad, mis nõudsid Kesk-Euroopas 19 inimese elu, ning kantsler Angela Merkel valmistus tegema kriisipiirkonda juba neljandat visiiti.

Mööda Elbe jõge põhja suunduvad porised veed on hävitanud viljakad põllumaad, uputanud kodusid ja jätnud veevangi tuhandeid elanikke.

Kuid veetase jäi öösel ohustatud Lauenburgi linnas pidama umbes 9,5 meetri juurde, mis on endiselt tavalisest tasemest peaaegu poole kõrgem.

Merkelil on kavas Eesti aja järgi täna kell 14 külastada Lauenburgi, mille maaliline südalinn on vee all.

Seejärel suundub ta Alam-Saksimaale, kus võimude sõnul on samuti kõige hullem möödas.

Väikelinnas Hitzackeris hoidis väike tulvatõke vette ajaloolisest kesklinnast eemal. Ametivõimud kardavad kõige enam purustusi, mida võivad tekitada vetevoogudes hulpivad puutüved ja risu.

Rongiliiklus Berliini ja läänepoolsete linnade vahel on ümber suunatud, sest osa raudteest on vee all ning riigi südames asuval Saksi-Anhalti liidumaal on üks sild suletud.

Galeriid Saksamaad tabanud üleujutustest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles