Limonov: liberaalne opositsioon vajab uusi liidreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Limonov 1. mail.
Eduard Limonov 1. mail. Foto: SCANPIX

Venemaa liberaalne opositsioon vajab ridade puhastust ja uusi liidreid, leiab registreerimata vasakpartei Teine Venemaa liider ja kirjanik Eduard Limonov.


Limonovi sõnul ei tahtnud tema juhitav rühmitus kolmapäeval nn timukatevastasele marsile minna, sest seda korraldanud liberaalsed opositsionäärid on Teisele Venemaale vastuvõetamatud.

«Kuidas elada koos inimestega, kes on su reetnud? Seni, kuni on olemas see isehakanud koordinatsiooninõukogu, seni, kuni (PARNAS-i partei üks liidreid Boriss) Nemtsov pasundab kõikjal oma poliitvangidest, ei saa me koos nendega milleski osaleda,» ütles Limonov täna Interfaxile.

«Kui kodanliku protesti, liberaalse protesti etteotsa asuvad teised inimesed, siis ehk suudame nendega ühise keele leida,» lisas opositsionäär.

Tema sõnul ei osalenud Teine Venemaa kui erakond opositsiooni seekordsel meeleavaldusel. «Kuid poliitvangidele toetuse avaldamine pole kunagi liiast. Aktsioonile läksid meie inimesed, kes levitasid lendlehti ja kogusid võib-olla annetusi poliitvangide abistamiseks,» ütles Limonov.

Varem on ta liberaalidele ette heitnud protestivaimu kaotust.

Limonov on ka öelnud, et ta ei suuda Nemtsovile andestada seda, et too nõustus võimude ettepanekuga pidada 2011. aasta 11. detsembril miiting Revolutsiooni väljaku asemel Bolotnaja väljakul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles