Briti tüdruk sisenes Türki ükssarviku passiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanud ükssarviku-fännist inglanna sellele müütilisele loomale pühendatud peakattega.
Täiskasvanud ükssarviku-fännist inglanna sellele müütilisele loomale pühendatud peakattega. Foto: SCANPIX

Türgi politsei uurib süüdistusi, justkui pääsenuks üheksa-aastane Briti tüdruk Emily Harris nende riiki mängupassiga, kus on ükssarviku foto, vahendab Hürriyet uudisteagentuuri Anatolia.


Võimude teatel lõi piirivalvur tüdruku ükssarvikupassi riiki sisenemise templi lihtsalt lapse rõõmustamiseks, kuid unustas samas templi lüüa tema pärispassi. Anatolia andmetel pole seetõttu tüdruku passis sisenemistemplit, küll aga tempel Türgist lahkumise kohta.

Skandaal puhkes, kui uudistesse ilmus info, et väike britt läbis 28. mail Türgi passikontrolli mängupassiga, kus seisab mänguükssarviku pilt. Mängupassile on kirjutatud kuldsete tähtedega «Euroopa Liit, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriik» ja selle all seisab vapi asemel mõmmiku pea. «Dokumendi» sees on kirjas, et see kuulub Lily Harrisele, kes – nagu fotolt näha – on punaste juuste ja mustade silmadega pehme ükssarvik.

«Ma ei tabanud seda enne, kui panin passid ära. Oli hetk paanikat, kui ma mõtlesin, et keegi võib meile järele joosta, aga midagi ei juhtunud,» kirjeldas sündmust lapse ema Nicky Harris. Ajakirjandusele juhtunust rääkinud lapsevanema hinnangul näitas see, kui lihtne on last teise riiki smugeldada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles