Happerünnaku korraldamises süüdistatav mees tahab Filiniga silmast silma kohtuda

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Dmitritšenko
Pavel Dmitritšenko Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri solist Pavel Dmitritšenko, kes süüdistatakse happerünnaku korraldamises balleti kunstilisele juhile Sergei Filinile, nõuab kannatanuga silmast silma kohtumist.

Moskva Taganka kohus arutas täna vahi all viibimise aja pikendamist, vahendas RIA Novosti. Dmitritšenko väitis samas, et ta pole süüdi. «Inimene kaotas nägemise, kuid samas annab intervjuusid…Ma soovin väga kohtuda Sergeiga silmast silma,» ütles ta.

Lisaks sellele kurtis Dmitritšenko, et ametnikud ei luba tal suhelda teise kohtualuse ehk Juri Zarutskiga. Balletisolisti kinnitusel saaks üksnes tema selgitada rünnaku motiivi.

Zarutski võttis kohtus süü omaks, kuid selgitas, et ta ei tahtnud raskeid kehavigastusi tekitada. Mees tahtis oma sõnul Filinit üksnes alandada, kuna oli kuulnud, et balleti kunstilisele juhile meeldib naisi alavääristada.

Happerünnak leidis aset 17. jaanuaril. Kurjategija viskas Filinile näkku hapet, mistõttu said tal kannatada nägu ja silmad. Filin viibib siiani Saksamaal taastusravil.

Dmitritšenko, Zarutski ja Andrei Lipatov võeti kahtlustatavatena kinni varsti pärast rünnakut. Uurijate versiooni järgi palus Dmitritšenko oma tuttaval Zarutskil rünnata Filinit, kellega tal olid teravad isiklikud suhted. Lipatov viis Zarutski autoga sündmuspaigale, kuid sõidu eesmärki ei teadnud. .

Dmitritšenko kinnitab, et ta ei palunud kedagi rünnata. Ta oli Zarutskile üksnes kurtnud Filini käitumise pärast ühe baleriini suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles