Mahhatškala linnapea kõrvaldati ajutiselt ametist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahhatškala senine linnapea Said Amirov.
Mahhatškala senine linnapea Said Amirov. Foto: SCANPIX

Moskva Basmannõi rajoonikohus kõrvaldas ajutiselt ametist Dagestasni pealinna Mahhatškala linnapea Said Amirovi, keda kahtlustatakse mõrva tellimises.
 

Kohtunik Artur Karpov tuli seega vastu uurija palvele, kelle väitel võib linnapea ametikohal olev Amirov avaldada tunnistajatele survet, vahendas ITAR-TASS.

Amirov võeti kinni 1. juunil Mahhatškalas korraldatud eriteenistuste laialdase operatsiooni ajal. Ta toimetati Moskvasse ja praegu viibib ta Lefortovo uurimisisolaatoris. Esialgsete andmete järgi viibib ta kinnipidamisasutuses kuni 1. augustini.

Uurijad kahtlustavad, et Amirov organiseeris 2011. aastal riikliku uurija Arsen Gadžibekovi mõrva. Kui kahtlused kinnitust leiavad, siis vastavalt kriminaalkoodeksile võib Amirovit oodata ees eluaegne vangistus.

Amirov ise kinnitas täna kohtus, et tema töökohast kinni ei hoia. Samas kaebas ta kehva enesetunde üle. «Igalt poolt valutab, välja arvatud keel ja käed,» lisas ta.

Samas lükkas ta ümber meedias liikunud kuuldused, nagu oleks ta üritanud endal veene läbi lõigata. «Ei proovinud ja ei proovi ka,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles