Helsingis tapetud eestlanna ei teavitanud politseid mehe ähvardustest

Toomas Randlo
, Postimehe välistoimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helsingi politsei sõnul on nad suutnud suuremalt jaolt välja selgitada, mis eelnes eile sadamas toimunud tulistamisele ning mainisid, et tapetud naine ei teavitanud neid mehe ähvardustest.

Politsei teatel olevat eestlanna soomlasest mees teda varem jälitanud ja ähvardanud, kuid ta ei teavitanud sellest ametivõime, kirjutab Yle.

Juhtivuurija Juha Rautaheimo ütles, et eile saatis naise täiskasvanud poeg oma ema sadamasse. Naise poeg andis uurijatele detailse ülevaate tulistamisest. Politsei küsitles ka sündmuskohal viibinud pealnägijaid.

Hukkunud eestlanna poeg ütles Iltalhtile, et tulistaja oli üritanud ka teda tappa, kuid tal said kuulid otsa. Ta läks autosse kuulide järgi, kuid kui oli laskemoona kätte saanud jõudis politsei sündmuspaigale.

Eile kella ühe paiku tulistas Helsingi sadamas lääneterminali juures soomlasest mees eestlannat, kes sündmuskohal suri. Pärast seda, kui politsei mõrvarit jalga tulistas, lasi mees ennast ülakeha piirkonda ning suri hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles