Bostoni Iiri maffia juhti süüdistatakse 19 mõrvas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Joseph «Whitey» Bulger
James Joseph «Whitey» Bulger Foto: SCANPIX

USAs Bostonis tegutseva Iiri maffia juhti süüdistatakse 19 isiku mõrvamises.

16 aastat võimuesindajate eest põgenenud James Joseph «Whitey» Bulger tabati Californias Santa Monicas 2011. aastal, edastab AP.

Lisaks mõrvadele anti mees kohtu alla ka narkokaubanduse ja väljapressimise tõttu. Kohus ta üle algas möödunud nädala kolmapäeval.

Bulgerist sai maffiajuht 1970. aastatel. Prokuröri sõnul ei võtnud võimud pikka aega Bulgeri suhtes midagi ette, kuna ta andis konkurentide gängi kohta politseile informatsiooni.

Kinnitamata andmetel ei olnud Bulger politsei informaator, vaid ta maksis FBI agentidele ja politseile, et need ta rahule jätaksid.

Nüüd 83-aastast meest ähvardab eluaegne vanglakaristus.

Bulgerist sai legend, kuna tema jälitamiseks ja tabamiseks kulus kaua aega. Mees elas pikka aega koos tüdruksõbraga Santa Monicas. Ta oli FBI tagaotsitumate isikute nimekirjas.

James Bulgeri lugu andis inspiratsiooni ka Hollywoodi filmitegijatele. Jack Nicholsoniga peaosas 2006. aasta film «The Departed» sai neli Oscarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles