Raport: Soome politseinikud hangivad lisasissetulekuid sobimatul viisil

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiautod
Soome politseiautod Foto: Soome politseiamet

Soome politseis läbi viidud sisekontroll näitas, et politseinikud teevad sobimatuid ja keelatud lisatöid, kirjutab Helsingin Sanomat.

Politseinikud on saanud täiendavaid sissetulekuid näiteks taksojuhtidena, kuigi kõrgeim halduskohus peab seda politseiniku jaoks sobimatuks lisatööks.

Politseivalitsuse sisekontrolli osakonna töötajad vaatasid mullu esimest korda läbi kogu politseivalitsuses lisatööks väljastatud load ja teated.

Koostatud raportist selgub, et suurimaks probleemiks on see, et politseivalitsusel pole juhiseid, mis puudutaks personali lisatöid ja seega on üksustes erinevad tavad.

Mõnes prefektuuris on antud politseiametnikule luba oma firma moodustamiseks, teises aga mitte ja seda on põhjendatud tõsiasjaga, et äritegevus võib hakata segama ametikohustuste täitmist.

«Sisekontroll näitas, et kõrvaltöö teema on politseis jäetud lohakile. Uusi juhiseid on kindlasti vaja,» rääkis politseivalitsuse üleminspektor Kirsi Hack.

Kontrollimise ajal oli kehtivaid lube lisatöö tegemiseks 870, lisaks oli 190 teadet täiendava töö tegemisest. Need numbrid pole aga usaldusväärsed, kuna mitmes prefektuuris oli andmebaas vananenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles