Kosmosest saadetud sõnum kutsus eurooplasi valima

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astronaut Frank De Winne.
Astronaut Frank De Winne. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) belglasest astronaut Frank De Winne saatis täna eurooplastele kosmosest sõnumi, kutsudes neid osalema Euroopa Parlamendi valimistel.

«Ma kasutan volitusega hääletamise võimalust, nii et ma ei jää järgmistest Euroopa valimistest siin kosmosejaamas olles eemale,» vahendas Eurooopa Komisjoni Eesti esindus Frank De Winne pöördumist. Mees saadeti orbiidile eelmisel nädalal Baikonuri kosmodroomilt Kasahstanist.

«Ma loodan, et ka teie hääletate Euroopa valimistel 4.-7. juunini, kus te iganes ka oleks või millised teie poliitilised vaated ka ei oleks,» lisas ta.

Mehe sõnul on astronaudi kuuekuune lähetus rahvusvahelise kosmosejaama pardal suurepärane näide sellest, mida eurooplased suudavad saavutada, kui nad töötavad üheskoos. «Siit ülevalt vaadates on Euroopa ühtne,» kinnitas ta.

Kuue orbiidil veedetava kuu jooksul juhib De Winne Euroopa tipptasemel teadusprogrammi, mille eesmärgiks on laiendada teadmisi erinevates valdkondades.

Eurooplased valivad 4.-7. juunini 2009. aastal. Tegemist on ajaloo suurimate rahvusvaheliste valimistega kus ligi 375 miljonit kodanikku 27 liikmesriigis valivad ligikaudu 9000 kandidaadi vahel. Euroopa Liidu ainukesse otsevalitud institutsiooni valitakse 736 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles