Jakunin libavallandamisest: see oli planeeritud kompromiteerimine

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigifirma Venemaa Raudteed president Vladimir Jakunin.
Riigifirma Venemaa Raudteed president Vladimir Jakunin. Foto: Peeter Langovits

Riigifirma Venemaa Raudteed president Vladimir Jakunin nimetas teadet tema vallandamisest, mida eile õhtul edastasid juhtivad meediaväljaanded, «planeeritud kompromiteerimiseks».

Jakunini sõnul peavad intsidendiga tegelema kompetentsed organid, vahendas Forbes.

Ise ta reageerida ei kavatse. Samuti ta ei usu, et provokatsioon võiks korduda. «Mürsk ühte auku kaks korda ei kuku,» märkis ta.

Raudteejuhi lähikonda kuuluva Forbesi allika oletusel püüdis keegi ajada Jakuninit tülli sama firma esimese asepresidendi Aleksandr Mišariniga. Valeteateks osutunud uudises oli just Mišarin see, keda nimetati riigifirma uueks presidendiks.

Jakunin rääkis, et teade libavallandamisest jõudis temani president Vladimir Putini juures toimunud ärimeeste kohtumisel. «Me istusime ja sõime,» täpsustas ta ja lisas, uudis tema isu ei rikkunud.

Putin oli võtnud teadet kui nalja ja nentinud, et «millise õnnega sind õnnistati,» meenutas Jakunin vestluses Forbesi ajakirjanikuga.

Libateade oli väljastatud Venemaa valitsuse teatena. ITAR-TASSi andmetel ei kuulu IP-aadress, millelt see edastati, valitsuse pressiteenistusele, vaid Irkutskis registreeritud firmale «Pervõi».

Peaministri Dmitri Medvedevi pressisekretär Natalja Timakova kinnitas, et valitsuse e-posti pole keegi sisse murdnud. Vahejuhtumiga tegelevad juba nii Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) kui Föderaalne Kaitseteenistus (FSO), lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles