Andris Bērziņš: tulekahju on riiklik õnnetus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Riia lossis.
Tulekahju Riia lossis. Foto: SCANPIX

Läti president Andris Bērziņš nimetas Riia lossis möllanud tulekahju, milles said kannatada ajaloolised väärtasjad, riiklikuks õnnetuseks.

Riigipea sõnul teevad spetsialistid kindlaks õnnetuse põhjuse ja pärast seda võib rääkida süüdlaste vastutusele võtmisest, vahendas tvnet.lv.

Õnnetuspaigal käinud Bērziņš vestles ka tuletõrjujatega, kes jätkavad põlengu tagajärgede likvideerimisega.

Restaureeritavas lossis sai kahjutule tõttu kannatada kokku 3200 ruutmeetrit põrandapinda. Tuli tegi suurimat laastamistööd katusel ja pööningul, kus võttis enda alla 2400 ruutmeetrit.

Loss on alates eelmisest sügisest kinni. Sealseid restaureerimistöid viivad läbi firmad SBRE, Re&Re ja Skonto Buve. Tööd pidid esialgsete plaanide järgi lõppema kahe ja poole aasta pärast. Projekti maksumus on 51,78 miljonit latti.

Restaureerimistööde tõttu on president Bērziņši residentsiks Raekoja platsil asuv Mustpeade maja, kuid muuseum oli külastajatele avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles