Turvatöötaja tappis Jeruusalemma nutumüüri ääres juudi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palvetajad Jeruusalemmas nutumüüri juures.
Palvetajad Jeruusalemmas nutumüüri juures. Foto: SCANPIX

Iisraeli turvatöötaja tappis täna Jeruusalemmas Templimäe läänemüüri ehk nutumüüri ääres juudist külastaja, pidades teda eksikombel Palestiina äärmuslaseks, teatas politsei.

«Ta hüüdis mingil põhjusel «Allahu Akbar»,» ütles politsei kõneisik Micky Rosenfeld AFP.

«Turvatöötaja haaras oma relva ja tulistas pihta mitu lasku kahtlusaluse pihta, kes suri vigastustesse mõni hetk tagasi.»

Tulistamine leidis aset mõni minut enne kella 8, nutumüüri esine väljak oli selleks ajaks hommikusele palvusele kogunenud inimesi täis.

Riigiraadio teatel öelnud turvatöötaja politseiuurijatele, et talle tundus, nagu hakkaks 46-aastane mees midagi taskust välja tõmbama, kui teda hõigati, ja oli valmis ründama. Politsei ei leidnud mahalastud mehe juurest midagi kahtlast, vahendas raadio.

Templimägi läänemüüri ja kaljukirikuga on üks Jeruusalemma sagedasemaid juutide ja palestiinlaste kokkupõrgete kohti, sest samas asub islami tähtsuselt kolmas pühapaik Al-Aqsa mošee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles