Riia loss oli kindlustatud 39 miljonile eurole

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Riia lossis.
Tulekahju Riia lossis. Foto: SCANPIX

Riia lossi hoonetekompleks oli kindlustatud 27,3 miljonile latile ehk ligi 39 miljonile eurole, kinnitas uudisteportaalile Nozare.lv riigi kinnisvara haldava firma Valsts nekustamie īpašumi (VNI) esindaja Daiga Laukšteina.

Mullu 1. augustil kindlustati ehitis firmas Baltijas Apdrošināšanas Nams (BAN) 5,4 miljoni lati (7,7 miljonit eurot) peale. See poliis kehtib 31. juulini 2013 ja see sisaldab tulekahjudest ning üleujutustest põhjustatud kahjude kompenseerimist.

Teine kindlustuspoliis kehtib rekonstrueerimistööde ajal ja see sisaldab endas ehitusriskide vastu kindlustamist. Selle hüvitispiir on 21,93 miljonit latti (31,2 miljonit eurot). Leping on sõlmitud firmaga BTA Insurance Company ja see kehtib 30. juunini 2015.

Laukšteina kinnitusel hõlmab öine tulekahju mõlemat kindlustuspoliisi.

Tuletõrje sai väljakutse tekonstrueeritavasse lossi, kus asub ka Läti presidendi residents ja riiklik ajaloomuuseum, eile õhtul kell 22.21, vahendas tvnet.lv. Kustutustööd kestsid ligi viis tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles