Jaanilaupäev nõudis Soomes 11 elu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Täna hommikuse seisuga on Soomes juhtunud õnnetustes saanud surma 11 inimest, päästeameti teatel oli ka mitmeid nappe pääsemisi.

Viimaste andmete järgi sai viis inimest surma liiklusõnnetuistes ja kuus hukkusid vees, vahendas iltalehti.fi.

Kolm inimest hukkus, kaks sai surma maanteel juhtunud liiklusõnnetustes ja lisaks jäi üks inimene rongi alla, vahendab yle.fi värsket politseistatistikat.

Jaanilaupäeva pärastlõunal hukkus Raaseporis eakas naine, Varsinais-Soomes Parainenis hukkus ööl vastu jaanipäeva üks mees.

Naantalis Pakinaineni saarel leiti eile hommikul ühe mehe surnukeha. Raisiost pärit mees oli jäänud kadunuks juba neljapäeva õhtul, kuid teda vaatamata otsingutele ei leitud.

Imatral sai jaanilaupäeval mootorrattaga juhtunud õnnetuses surma 21-aastane mees. Põhja-Savos Rautalampis sõitis teelt välja 32-aastase mehe juhitud auto, juht hukkus sündmuskohal. Põhja-Pohjanmaal jäi eile õhtul üks mees rongi alla.

Hämeenlinnas Hauholas pääsesid kolm kalastama läinud meest eluga tänu naabrile, kes kuulis nende appikarjeid. Alkoholi pruukinud mehed läksid kalale ja mingil hetkel tõusis üks neist paadis püsti. Paat, mis oli kaldast kahe kilomeetri kaugusel, läks aga kummuli. Kisa kuulnud naabrimees võttis oma paadi ja tõi hädalised kaldale.

Ka Jokilaakso politseijaoskonnal oli vilgas öö. Politseinikud uurivad ühte vägistamisjuhtumit Kalajoel, lisaks oli seal veel neli vägivallatsemist.

Ka Kesk-Soome politseinikel olid käed-jalad ööl vastu jaanipäeva tööd täis. Väljakutseid tuli näiteks vägivallatsemiste ja purjus peaga autorooli istumiste tõttu.

Soomlased tähistasid jaanilaupäeva 21. juunil, jaanipäev on tänavu 22. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles