Vene politsei peksis läbi inimõiguslase ja opositsioonijuhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organisatsiooni Inimõiguste Eest toetajad selle büroo juures Moskvas 22. juunil.
Organisatsiooni Inimõiguste Eest toetajad selle büroo juures Moskvas 22. juunil. Foto: SCANPIX

Vene inimõigusorganisatsiooni Moskva büroost välja tõstma saabunud märulipolitseinikud peksid läbi maineka inimõiguslase ja liberaalse opositsioonierakonna juhi, teatasid kannatanud täna.

Haarang liikumise Inimõiguste Eest ruumides algas eile õhtul ja kestis täna varaste hommikutundideni.

Organisatsiooni juht Lev Ponomarjov (71) süüdistab politseid ja erariides mehi kallaletungis. «Nad peksid mind, lohistasid üle põranda ja viskasid tänavale,» rääkis ta AFP-le ja ütles, et jõudis pärast esmaabi saamist koju alles kell 6 hommikul.

Väidetavalt sai peksa ka inimõigusliikumisele rendivaidlustes Moskva linnavõimudega appi tõtanud opositsioonierakonna Jabloko liider Sergei Mitrohhin, kes kavatseb sel sügisel valimistel praeguse Kremli-meelse linnapea vastu kandideerida.

Ponomarjov ütles, et vaidlused Moskva linnavalitsusega on kestnud juba kaua. Linnavalitsus väidab, et inimõiguslased ei ole oma kesklinnabüroo eest renti maksnud ja neil tuleb välja kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles