Jaanilaupäev andis Rootsi politseinikele ohtralt tööd

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseiauto
Rootsi politseiauto Foto: SCANPIX

Jaanilaupäev andis politseinikele purjus inimeste ja kakluste tõttu tööd üle kogu Rootsi.

Hallandi lääni politseijuhi asetäitja Kajsa Barkström kinnitas uudisteagentuurile TT, et kõik ressursid kulusid ära purjutajatele ja kaklustele.

Jönköpingi politsei esindaja Maria Lavesson nentis, et jaanilaupäev oli segadust täis. Lisaks sai üks politseinik vigastada. «Politseinik ei saanud eluohtlikke vigastusi, kuid ta ei saa mõnda aega tööd teha,» lisas ta.

Eskilstunas võeti kinni mees, kes lõi politseiniku pähe. Ka siin polnud tegemist tõsiste vigastustega.

Ka Göteborgis oli politseinikel tunduvalt rohkem tööd kui tavalisel reede õhtul.

Stockholmi politsei esindaja Albin Näverberg aga kinnitas, et pealinnas polnud suurt vahet, et kas oli jaanilaupäev või tavaline reede õhtu.
.
Uppsala politsei esindaja Kenneth Sundin ütles TT-le, et napsitajatega tuli küll teha tegemist, kuid ühtegi tõsist kuritegu polnud.

Gävleborgi lääni politseinikud pidid tegelema purjus inimestega, lahutama kaklejaid ja uurima kallaletunge. Kuna hiljem sadas seal vihma, siis see pani pidutsemisele mõningad piirid peale, rääkis lääni politsei esindaja Margareta Olander.

Nii Skånes kui Blekinges sarnanes jaanilaupäev väga tavaline nädalalõpuga, kinnitas politsei pressiesindaja Mia Sandgren.

Rootsis on täna jaanipäev, eile tähistati jaanilaupäeva. Sarnane on olukord Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles