Soome politseinikud lahutasid kaklejaid ja otsisid õllevargaid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased tegid jaanituld reedel 21. juunil.
Soomlased tegid jaanituld reedel 21. juunil. Foto: SCANPIX

Politseinikud üle kogu Soome pidid jaanipäeval ja ka ööl vastu tänast taltsutama purjus inimesi, lahutama kaklejaid, otsima õllevargaid ja ärandatud Soome lippu.

Viimaste andmete järgi kaotas jaanilaupäeval ja jaanipäeval elu 13 inimest, vahendas iltalehti.fi. Seitse hukkus  liiklusõnnetustes, ülejäänud aga veekogudes.

Satakunta maakonna politsei teatel oli sel aastal väga palju tegemist roolijoodikutega ja vägivallatsemistega ning seda eriti Porti kesklinnas ja Yteri. Lisaks oli politseinikel tegemist veekogudel.

Pohjanmaa põhjaosas Peräpohjalas tabasid politseinikud roolist mitmeid purjus juhte. Kõige enam näitas alkomeeter 2,5-promillist joovet.

Jokilaakso politseinikud said ööl vastu tänast kella 3 paiku väljakutse Siikajoki kauplusesse, kust oli varastatud õlut.

Päris-Soome maakonnas sõitis üks noor mees vastu laternaposti ja liiklusmärki. Laternapost murdus pooleks, auto sai viga ja autos kaasreisijana viibinud mees toimetati haiglasse. Juhi arstiabi ei vajanud. Alkohol selles õnnetuses mingit rolli ei mänginud.

Päris-Soome maakonna politseinikud puutusid ööl vastu jaanipäeva kokku suhteliselt erilise kuriteoga, kui Kauhajoki kooli lipumastist varastati riigilipp.

Soomlased tähistasid jaanipäeva 22. juunil, jaanilaupäev oli reede 21. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles