Itaalia kutsus Iraani G8 kohtumisele

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia kutsus Iraani juuni lõpus toimuvale Afganistani-teemalisele konverentsile.
Itaalia kutsus Iraani juuni lõpus toimuvale Afganistani-teemalisele konverentsile. Foto: AFP / Scanpix

Maailma juhtivaid tööstusriike ühendava G8 klubi eesistujamaa Itaalia välisminister esitas Iraanile ametliku kutse juuni lõpus toimuvale Afganistani-teemalisele konverentsile.


«Iraan on konverentsile kutsutud. Me oleme kindlad, et nad võtavad kutse vastu,» ütles Itaalia erisaadik Afganistanis Sergio Mercuri ajakirjanikele, vahendas Reuters.

USA presidendi Barack Obama administratsiooni ametnikud teatasid juba märtsis, et Ühendriikidel on kavas kutsuda islamivabariik rahvusvahelisele konverentsile Afganistani-strateegia väljatöötamiseks.

Iraanil on Afganistaniga ühine piir ja pärast USA vägede sissetungi 2001. aastal tegi riik Ühendriikidega tihedat koostööd.

President Obama on erinevalt oma eelkäija George W. Bushi administratsioonist avaldanud valmisolekut suhelda Iraaniga mitmetes küsimustes alates koostööst Afganistanis ja lõpetades Teherani vastuolulise tuumaprogrammiga.

Konverents toimub 26.-27. juunini ning Mercuri sõnul arutatakse seal muu hulgas teemadel, mis puudutavad turvalisuse tugevdamist piirialadel, võitlust narkokaubandusega ja majandusarengu edendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles