Läti kaitseminister: osa ühiskonnast on demokraatiast väsinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseminister Artis Pabriks
Läti kaitseminister Artis Pabriks Foto: SCANPIX

Osa Läti ühiskonnast on demokraatiast "väsinud", seda tõestab hiljutiste kohalike omavalitsuste valimiste väike osalusprotsent, ütles kaitseminister Artis Pabriks teisipäeval.

Teisipäeval rahvuslaste ühenduse Daugava Pistrikud juhatuse korraldatud üritusel osalenud Pabriks kutsus ühendust toetama demokraatiast väsinud inimesi, vahendas kaitseministri pressiesindaja Inga Salienece. "Teie, Daugava Pistrike liikmed, kes te olete suure osa oma elust veetnud demokraatlikes riikides, olete meie kodanikuühiskonna nurgakiviks, te olete seda aastate jooksul korduvalt tõestanud," sõnas minister.

Pabriks kannustas neid Läti demokraatiat tugevdama ning näitama, et aktiivne ja haritud ühiskond võib vabadusest suurt kasu lõigata.

Ministri sõnul hoolitsevad Läti sõjavägi ja piirivalve riigi välisjulgeoleku eest, kuid vaja on tugevdada jõude, kes tegeleksid ühiskonna sisemise jõu ja solidaarsuse suurendamisega.

Daugava Pistrike juhatus koondab ühenduse harusid üle maailma - Ühendriikides, Kanadas, Austraalias, Lõuna-Ameerikas, Lääne-Euroopas ja Lätis endas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles