Kataloonia korraldab Baltimaade eeskujul suure inimketi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kett
Balti kett Foto: Peeter Langovits / Postimees

Hispaania autonoomne piirkond Kataloonia, mis on aastaid püüelnud iseseisvuse poole, korraldab septembris Baltimaade eeskujul sadu kilomeetreid pika inimketi omariikluse toetuseks.

Kataloonia rahvusassamblee korraldatav inimkett kulgeb 11. septembril ligi 400 kilomeetril mööda Kataloonia rannikuäärseid maanteid läbi kogu piirkonna. Inimketti on kavas pikendada pisut ka teisele katalaanikeelsetele aladele nagu Prantsusmaa koosseisu kuuluvasse Põhja-Katalooniasse, Valencia piirkonda ning teha kohalikud pisiketid Baleaari saartel.

Eelnevalt on inimestel võimalus veebi kaudu täpselt paika panna, kus nad inimketis asuvad. Keti kõik osalejad on kavas jäädvustada ligi 800 vabatahtliku fotograafi poolt.

Kataloonia rahvusassamblee on kinnitanud, et inimketi mõte tekkis neil omaaegset Baltimaade suurmeeleavaldust vaadates. Väidetavalt ainus Balti ketis osalenud katalaan on Läti aukonsul Kataloonias Xavier Vinyals.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles