Iiri usuorganisatsioonid maksavad ahistatuile täiendavat valuraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iiri usuorganisatsioonid teatasid täna avalikkuse survele järele andes, et on valmis maksma täiendavat hüvitist isikutele, keda on katoliiklikes koolides pekstud ja vägistatud.

Üheksa aastat väldanud uurimistöö järel mais avaldatud raport tõi päevavalgele koolides ja riiklikes hoolekandeasutustes juurdunud vägivalla, vägistamiste ja orjatöö süsteemi, ning šokeeritud avalikkus nõuab koole hallanud kirikult oma ohvritele täiendavat valuraha.

Iiri valitsus tegi politseile ülesandeks uurida, kas raportist tulenevalt peaks algatama kriminaalmenetluse.

Kogudused aitavad kaasa usalduse taastamisele, nagu soovitas peaminister, ja me püüame välja selgitada, kuidas seda saavutada, öeldi usuorganisatsioonide avalduses pärast peaminister Brian Coweniga kohtumist.

Iga kogudus määrab kindlaks oma rahalised ja muud võimalused hüvitiseks, lisati avalduses.

2002. aastal sõlmitud kokkuleppe kohaselt määrati ohvrite kannatuste hüvitamiseks 127 miljonit eurot. Uue kokkuleppega peaks valurahasumma tõusma miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles