Palestiina Omavalitsus: Obama kõne on hea algus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: AFP / Scanpix

Palestiina Omavalitsus nimetas USA presidendi Barack Obama tänast kõnet islamimaailmale «heaks alguseks», kuna selles avaldati toetust Palestiina riigi rajamisele.

«See oli selge ja avameelne kõne,» ütles Palestiina presidendi Mahmoud Abbasi pressiesindaja Nabil Abu Rudeina AFP-le. «See oli innovatiivne poliitiline samm ja hea algus, millest on võimalik edasi minna.»

Pressiesindaja sõnul erines Obama kõne Ameerika senisest, Iisraeli soosivast erapoolikust poliitikast. «Sõnad palestiinlaste väljakannatamatust olukorrast on sõnum, millest Iisrael peaks hästi aru saama.»

Obama ütles Kairos peetud kõnes, et «Ameerika ei keera selga palestiinlaste väärikuse, võimaluste ja oma riigi soovile».

President rõhutas ka, et Ühendriigid ei aktsepteeri Iisraeli asundusi okupeeritud aladel, ja nende ehitamisele on aeg lõpp teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles