Põhja-Korea nõustus läbirääkimistega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaesongi tööstuspark.
Kaesongi tööstuspark. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea avaldas valmisolekut läbirääkimisteks Lõuna-Koreaga ühise tööstuspargi üle.


Lõuna-Korea ühinemisministeeriumi valitsusallika kinnitusel nõustusid põhjanaabrid läbirääkimiste laua taha istuma 11. juunil, vahendas AFP.

Põhja-Korea Kaesongi linnas asuv tööstuspark on kahe kahe korea vahelise koostöö sümbol. Lõuna-Korea rahastatud tööstuspargi ligi sajas ettevõtetes töötas enne pingete lahvatamist ka hulgaliselt lõunakorealasi, kuid stalinistlik riik otsustas nad riigist välja saata.

Kaesongi tööstuspark on ka riigi üks olulisemaid sissetulekuallikaid, mille toetuste kadumine tooks Põhja-Koreale kaasa mitmeid majanduslikke ja sotsiaalseid probleeme. Kõnelused tööstuskeskuse üle katkesid rohkem kui kuu aja eest.

Souli ja Pyongyangi suhted on viimaste aastate pinevamad, sest Põhja-Korea viis 25. mail läbi tuumakatsetuse, tulistas seejärel välja kuus lühimaaraketti ning ähvardas lõunanaabrit sõjaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles