Briti valitsus sai järjekordse hoobi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister John Hutton.
Kaitseminister John Hutton. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritanniat tabanud valitsuskriis süveneb veelgi, sest neljanda kabinetiministrina otsustas Gordon Browni valitsusest lahkuda ka kaitseminister John Hutton.


Huttoni sõnul soovib ta suurest poliitikast taanduda ja väidetavalt tegi ta seda perekondlikel põhjustel, mistõttu ei osale ta ka järgmisel aastal toimuvatel üldvalimistel, vahendas AFP.

Eile õhtul teatas ka töö- ja pensionide minister James Purnell otsusest ametist lahkuda, nõudes muu hulgas ka Browni tagasiastumist, et vältida järgmistel valimistel kaotust konservatiividele, teatas BBC News.

Teisipäeval teatas tagasiastumisest siseminister Jacqui Smith, kolmapäeval kogukondade minister Hazel Blears.

Valitsusjuht üritab valitsusremondi abil kabineti tööd siiski jätkata. BBC teatel saab senisest tervishoiuministrist Alan Johnsonist siseminister.

Rahandusminister Alistair Darling, välisminister David Miliband, justiitsminister Jack Straw, majandusminister Lord Mandelson ja Suurbritannia Šotimaa minister Jim Murphy jätkavad senisel ametipostil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles