Peterburis läks homoõiguste meeleavaldusel vägivaldseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburis läks homoõiguste meeleavaldusel vägivaldseks.
Peterburis läks homoõiguste meeleavaldusel vägivaldseks. Foto: SCANPIX

Venemaal Peterburis vahistati homoõiguste eest võitlejate ja nende vastaste kokkupõrgetes kümneid inimesi.

Sadakond inimest skandeeris Marsi väljakul «Häbi homofoobiale Peterburis!» ja «Maha fašism!». Umbes 150 vastudemonstranti hakkasid neid pudelite, kivide ja moosipurkidega pilduma.

Politsei teatel vahistati 58 inimest nii homoõigusaktivistide kui nende vastaste seast.

Politseiallikate sõnul oli linnavalitsus «mõnede isikute» kaebuse peale «tunnistanud [demonstratsiooni] seadusevastaseks», sest see olevat rikkunud sel nädalal parlamendi ülemkojas vastu võetud nõndanimetatud geipropaganda seadust.

Eelnõu keelab «mittetraditsiooniliste seksuaalsuhete propageerimise» alaealistele ning näeb ette kuni 100 000 rubla suurust (2000 eurot) trahvi ja vanglakaristust. Eelnõuga keelatakse öelda, et homoseksuaalsed suhted on heteroseksuaalsete suhetega samaväärsed.

Kriitikute sõnul on seadus ettekäändeks geide vangistamisele.

Vene riigiduumas hääletas juuni keskpaigas eelnõu poolt 436 ja vastu mitte ühtegi saadikut, üks jäi erapooletuks. See jõustub president Vladimir Putini allkirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles