Venemeelsus ajas Savisaare ja Ojulandi vaidlema

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Raigo Pajula

Keskerakonna liider Edgar Savisaar ja Reformierakonna euroesinumber Kristiina Ojuland läksid Vikerraadio valimissaates vaidlema, üritades tõestada, kumb on suurem Putini-sõber.


Ojuland väitis «Valimisstuudios», et Keskerakond on ainus Euroopa liberaalide parteisse kuuluv erakond, millel on koostööleping Venemaa presidendi Vladimir Putini erakonna Ühtse Venemaaga.

Savisaar teatas sellele vastuseks, et meedias olevat sageli väidetud, et 2004. aastal käis Ojuland Moskvas Euroopa Nõukogu peasekretäriks kandideerides Venemaa toetust küsimas.

Ojuland lükkas seejärel taolised väited ümber. «Ma ei küsiks kunagi midagi niisugust Putini käest.»

Vikerraadio «Uudis+» saatejuht Tiit Karuks hindas pärast saadet, et saate kõige ebameeldivam osa «Valimisstuudiost» oli hetk, kui Savisaar Ojulandi ründas.

Keskerakond saatis hiljem aga pressiteate, kus leidis, et ründaja oli Ojuland ja Savisaar oli sunnitud talle vastama, kasutades selleks üldteada fakte.

«Kuidas saab seda siis nimetada Savisaare rünnakuks Ojulandi vastu? Keskerakond ootab selgitusi ajakirjanikelt, kes on selle pahatahtliku väärtõlgenduse esitamise taga,» teatas erakonna pressiesindaja Toomas Raag.

Samal teemal! Kristiina Ojuland sõidab Moskvasse toetust otsima

Välisminister Ojulandi visiit Moskvasse lükkub edasi  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles