Kanada politsei hoidis ära uue Bostoni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada politsei esindaja Wayne Rideout näitamas meediale konfiskeeritud esemeid, mida plaaniti kasutada pommiplahvatuses
Kanada politsei esindaja Wayne Rideout näitamas meediale konfiskeeritud esemeid, mida plaaniti kasutada pommiplahvatuses Foto: SCANPIX

Kanada politsei teatas, et hoiti ära pommirünnak, milles püüti imiteerida USAs Bostonis selle aasta aprillis toimunud pommirünnakuid.

Politsei arreteeris kahtlusalustena kaks isikut, mehe ja naise, kes plaanisid pommiplahvatust Briti Columbias, edastab Reuters.

Mõlemad arreteeritud on Kanada kodakondsusega ning seotus välisriikidega puudub.

Politsei andmetel olid kahtlusalustele eeskujuks terrorivõrgustiku Al-Qaeda rünnakud. Samuti plaanisid nad kasutada samalaadseid plahvatusaineid nagu kasutasid Bostonis tšetšeeni päritolu vennad Džohhar ja Tamerlan Tsarnajev.

Senine uuring paljastas, et paar tahtis omavalmistatud kolm pommi panna lõhkema Victorias parlamendihoone juures.

Kanada politsei esindaja Wayne Rideouti sõnul konfiskeeriti kolm surveanumat, mida taheti pommidena kasutada.

Politsei oli kahe isiku tegevust jälginud alates selle aasta veebruarist.

Briti Columbi peaminister Christy Clark kinnitas meediale, et politsei paljastas pommplahvatuseplaani ning arreteeritud on Kanada kodakondsusega mees ja naine.

USAs Bostonis 15. aprillil maratoni finišialal aset leidnud plahvatustes hukkus kolm ja sai vigastada 260 inimest.

Pommiplahvatuste korraldamise kahtlusalused pidasid politseiga Bostoni eeslinnas Watertownis tulevahtuse. 26-aastane Tamerlan Tsarnajev kaotas selles elu ning 19-aastane Džohhar Tsarnajev sai haavata.

Džohhar Tsarnajev on seni haiglaravil ja valve all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles