Doku Umarov kutsus üles ründama Sotšit

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamijõudude ühendamise Venemaale kuuluvatel aladel enda eesmärgiks võtnud Doku Umarov on võtnud vastutuse mitme terrorirünnaku eest.
Islamijõudude ühendamise Venemaale kuuluvatel aladel enda eesmärgiks võtnud Doku Umarov on võtnud vastutuse mitme terrorirünnaku eest. Foto: SCANPIX

Venemaa tagaotsituim mees, rahutu Põhja-Kaukaasia mässuliste liider Doku Umarov avaldas videopöördumise, milles kustsus üles korraldama rünnakuid 2014. aasta taliolümpia vastu.

«Me teame, et meie esivanemate ja paljude, paljude moslemite luudel, kes surid ja maeti meie aladele Musta mere ääres, kavatsevad nad praegu korraldada olümpiamängud. Meie, mudžaheedid, ei tohi lasta sellel mingil juhul juhtuda,» ütles Umarov portaalis Kavkaz Center üles riputatud videoläkituses, vahendas uudisteagentuur AFP.

Islamijõudude ühendamise Venemaale kuuluvatel aladel enda eesmärgiks võtnud Umarov kutsus pöördumises igaüht tegema Kaukaasia territooriumil kõike endast sõltuvat, et hoida ära «saatanlikke tantse meie luudel».

Vaatamata Vene julgeolekujõudude pingutustele pole suudetud Umarovit tabada ning tema asukoht on teadmata. Vene võimud on Umarovi korduvalt surnuks kuulutanud, kuid teated tema tapmisest on osutunud ekslikuks.

Umarov on omaks võtnud näiteks 2010. aastal üle 40 inimese elu nõudnud Moskva metroo rünnakute korraldamise ning samal aastal Domodedovo lennujaamas toimunud rünnaku, milles sai surma 37 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles