Egiptuse sõjavägi tõi Kairos tänavatele soomukid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuse sõjavägi paigutas kolmapäeva õhtul Kairos president Mohamed Morsi toetajate meeleavalduse toimumispaiga lähistele soomusmasinad, ütlesid AFP ajakirjanikud kohapealt.

Kümned soomustransportöörid suundusid Kairo Ülikooli poole, kuhu kogunesid tuhanded Morsi toetajad, kes on lubanud kaitsta presidendi «legitiimsust».

Ametlik uudisteagentuur MENA edastas kõrgele sõjaväelasele viidates, et soomukid paigutati ka Kairo Heliopolise ja Nasr City linnaosadesse, kus korraldatakse samuti meeleavaldusi.

Morsi nõunik Essam al-Haddad nimetas kolmapäeval sõjaväe tegevust pärast selle seatud ultimaatumi tähtaja möödumist «sõjaväeliseks riigipöördeks», viidates riigipeale ja tema Moslemivennaskonna juhtfiguuridest liitlastele kehtestatud reisikeelule.

«Egiptuse ja ajaloolise täpsuse huvides nimetagem toimuvat selle õige nimega: sõjaväeline riigipööre,» lausus Haddad, kes on Morsi nõunik rahvusliku julgeoleku alal, suhtlusvõrgustikku Facebook postitatud avalduses.

Lennujaamaametnike sõnul on neile antud käsk takistada Morsil, Moslemivennaskonna juhil Mohammed Badiel ja tema asetäitja Khairat al-Shateril välismaale lahkumist. Sammu põhjuseks toodi kolme mehe seotus 2011. aasta vanglapõgenemisega, mille käigus vabanes 34 Moslemivennaskonna liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles