Pool Arizona maastikupõlengust saadi kontrolli alla

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju lõõmab Arizonas ligi 33 ruutkilomeetril ning on hävitanud üle saja kodu.
Tulekahju lõõmab Arizonas ligi 33 ruutkilomeetril ning on hävitanud üle saja kodu. Foto: Reuters / Scanpix

Tuletõrjujad on saanud oma kontrolli alla 45 protsenti Arizona keskosa laastavatest tulekahjudest, kus jätsid oma elu nende 19 kolleegi.


33 ruutkilomeetril lõõmavas tulekahjus on hävinud ja kahjustada saanud üle 100 hoone. Ametnike sõnul ei saa välistada, et neis on hukkunud ka mõned elanikud, kes keeldusid evakuatsioonist, edastas BBC.

Tegu on viimase 80 aasta kõige enam ohvreid nõudnud maastikupõlenguga. See sai alguse Yarnelli linna lähedasest metsast, kuhu lõi välk.

Eile tegeles ligi 600 tuletõrjujat tugevas tuules ja väga kuivade ilmade tingimustes lõõmava tulekahju taltsutamisega.

Arizona kuberner Jan Brewer on andnud käsu langetada riigiasutustes lipud 19 päevaks poolde vardasse, et avaldada austust oma elu jätnud päästjatele.

Ainult üks mees hukkunute üksusest pääses eluga, sest ta jäi teistest ligi pooleteist kilomeetri kaugusel asuvale kõrgemale pinnale.

Uurijad püüavad selgitada, kuidas juhtus see, et 19 päästjat jäid leekidesse lõksu.

Pühapäevane tragöödia on suurim inimkaotus USA maastikupõlengute ajaloos alates 1933. aasta Griffit Parki põlengust Los Angeleses, kus hukkus 25 meest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles