Eesti suursaadik Kairos: Mursile sai saatuslikuks koostöövõimetus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Egiptuses muutus kolmapäeva õhtul rahutuks: sõjavägi tõi Kairo tänavatele soomukid ning president Morsi nõunik süüdistas armeed riigipöörde läbiviimises. Viimastel andmetel on armee teatanud, et võimuvahetusega kaasneb mõneks ajaks võimu minek ajutise valitsuse kätte, sellele järgnevad aga peatselt uued presidendi- ja parlamendivalimised.
Olukord Egiptuses muutus kolmapäeva õhtul rahutuks: sõjavägi tõi Kairo tänavatele soomukid ning president Morsi nõunik süüdistas armeed riigipöörde läbiviimises. Viimastel andmetel on armee teatanud, et võimuvahetusega kaasneb mõneks ajaks võimu minek ajutise valitsuse kätte, sellele järgnevad aga peatselt uued presidendi- ja parlamendivalimised. Foto: SCANPIX

Egiptuse võimult tõugatud presidendile Mohamed Mursile sai saatuslikuks võimetus teha koostööd teiste poliitiliste jõududega ning ebakompetentsus riigi administreerimisel, ütles Eesti suursaadik Kairos Paul Teesalu.

Teesalu hinnangul oli Mursi kukutamisel palju eri tahke, kuid tundub,  et valitsejad kas ei osanud või ei olnud valmis võimu jagama, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat».

Teesalu lisas, et 30. juunil alanud liikumise eesmärk oli koguda rohkem allkirju Mursi vastu kui ta sai hääli möödunud aasta presidendivalimistel, näitamaks, et Mursi ja Moslemivennaskond on vähemuses.

«Nii et see ikkagi oli revolutsioon, mille lõppvaatus vormistati kiiresti ära sõjaväelise riigipöörde abil,» ütles ta.

Suursaadik märkis, et sõjaväe ühtsus, arvestades nende rolli, on Egiptuse jaoks kriitilise tähtsusega, ja kuigi spekulatsioone, et sõjavägi ei ole ühtne, on aeg-ajalt tehtud, siis tema kohapealse mulje järgi ei ole sellega praegu probleemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles