WikiLeaks: Snowden on saatnud asüülitaotluse veel kuuele riigile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil meeleavaldaja Bostonis, kes hoiab plakatit, millel nimetab Snowdenit kangelaseks.
Pildil meeleavaldaja Bostonis, kes hoiab plakatit, millel nimetab Snowdenit kangelaseks. Foto: SCANPIX

Saladokumentide avaldamisega tuntuks saanud veebilehe WikiLeaks andmeil on USA endine luuretöötaja Edward Snowden esitanud asüülitaotluse veel kuuele riigile, et leida turvapaika Ühendriikide õigusmõistmise eest.

Snowden, kes arvatakse olevat 23. juunist alates Moskva Šeremetjevo lennuvälja transiiditsoonis, on eelnevalt taotlenud asüüli 21 riigilt, sealhulgas Venezuela ja Ecuador. Mitmed riigid on juba selle palve tagasi lükanud.

President Barack Obama on avalikult näidanud üles vähest huvi USA luureprogrammide lekitaja liikumiste suhtes, kuid draama Boliivia presidendi Evo Moralese lennukiga, mis oli sunnitud Snowdeni pardal viibimise kahtluse tõttu Austrias vahepeatuse tegema, näitas kulissidetaguse surve olemasolu.

WikiLeaks teatas oma Twitter kontole postitatud säutsus, et ei avalikusta USA võimaliku sekkumise pärast nende kuue riigi nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles