Nigeeria koolirünnakus tapeti 42 inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria kooliõpilased
Nigeeria kooliõpilased Foto: SCANPIX

Nigeeria kirdeosas ründasid ööl vastu tänast islamistidest mässulised internaatkooli ning tapsid seal 42 inimest, kellest suurem osa olid õpilased, teatasid kohalikud meedikud ja elanikud.

«Me leidsime möödunud ööl 42 õpilase ja kooli töötaja laibad Mamudost. Mõndadel olid kuulihaavad ning paljudel põletushaavad,» ütles kohaliku haigla töötaja Haliru Aliyu uudisteagentuurile AFP.

Pealtnägijate sõnul põletati mõned õpilased elusalt järjekordses koolirünnakus, milles süüdistatakse radikaalset terroristide rühmitust Boko Harami, kirjutas uudisteagentuur AP.

Farmer Malam Abdullahi leidis oma kahe poja laibad, üks nendest 10-aastane, keda tulistati selga, kui ta ilmselt põgeneda üritas ning teine, 13-aastane, kellel oli kuulihaav rinnus.

«Aitab, ma võtan oma teised poisid koolist ära,» ütles Abdullahi. Ta lisas, et ta kolm nooremat last käivad lähedal asuvas koolis.

15-aastane õpilane Musa Hassan sõnas: «Me magasime, kui järsku kuulsime püssilaske. Ärgates nägin, et keegi sihib mind relvaga.» Hassan pani kaitseks käe ette ning kaotas lasu tagajärjel paremal käel neli sõrme.

Tema ja õpetajate sõnul põgenesid kümned lapsed 1200 õpilasega koolist lähedal asuvatesse põõsastesse, kuid neid pole pärast seda enam nähtud.

Boko Harami islamistidest mässulised on AP andmetel alates 2010. aastast tapnud erinevates rünnakutes üle 1600 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles