Boliivia president: Snowdeni palve korral pakume talle asüüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evo Morales ütles, et riik on valmis Snowdenile asüüli pakkuma, kui viimane seda palub.
Evo Morales ütles, et riik on valmis Snowdenile asüüli pakkuma, kui viimane seda palub. Foto: SCANPIX

Boliivia president Evo Morales lubas laupäeval anda asüüli USA luuresaladuste lekitajale Edward Snowdenile, kui viimane seda palub.

Morales kuulutas, et Boliivia ei karda Ühendriikide ja selle Euroopa liitlasi ning on valmis Snowdenile asüüli pakkuma, kui viimane vastava palve esitab.

Reede õhtul teatasid Snowdenile poliitilise varjupaiga pakkumisest Venezuela ja Nicaragua.

Saladokumentide avaldamisega tuntuks saanud veebilehe WikiLeaks andmeil on USA endine luuretöötaja esitanud asüülitaotluse veel kuuele riigile, et leida turvapaika Ühendriikide õigusmõistmise eest. Snowden, kes arvatakse olevat 23. juunist alates Moskva Šeremetjevo lennuvälja transiiditsoonis, taotles eelnevalt asüüli 21 riigilt. Mitmed riigid on juba selle palve tagasi lükanud.

Snowden lekitas ajakirjandusele informatsiooni Ühendriikide riikliku julgeolekuameti (NSA) salajase andmekogumisprogrammi PRISM ja muu luuretegevuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles