Femeni aktivistile anti Prantsusmaal varjupaik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Ševtšenko.
Inna Ševtšenko. Foto: SCANPIX

Naisliikumise Femen Prantsuse harju juht, ukrainlanna Inna Ševtšenko teatas eile, et Pariis rahuldas tema poliitilise varjupaiga taotluse.

Ševtšenko (23) ütles AFP-le, et sai Prantsuse põgenikeagentuurilt OFPRA teate taotluse rahuldamise kohta. Selle aluseks oli kartus, et teda võidakse Ukrainas poliitilise tegevuse eest taga kiusata.

Naise sõnul oli Prantsusmaalt asüüli taotlemine «strateegiline valik». «Liikumise arendamiseks on meil vaja kohta, meil on vaja riiki,» seletas ta.

Agentuur keeldus teadet kommenteerimast, öeldes, et asüülitaotlusi puudutav info on konfidentsiaalne. AFP käsutusse jõudnud OFPRA dokumentidest aga selgub, et asüüliandmise otsus on tehtud 9. aprillil.

Ševtšenko sõnul hakkas ta tagakiusamist kartma pärast Kiievi kesklinnas seisnud suure puust risti mahasaagimist Vene tüdrukutebändi Pussy Riot toetuseks.

Prantsusmaale saabus ta möödunud aasta augustis turismiviisaga ja esitas asüülitaotluse. Siis rajas ta Pariisis Femeni aktivistide «treeningkeskuse» ja liikumine korraldas linnas mitu väljaastumist.

Femen loodi 2008. aastal Ukrainas ja end «radikaalseteks feministideks» nimetav rühmitus on kuulus paljastatud rindedega protestivate naiste tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles