Väide: Kanada õnnetusrongil oli probleeme juba enne õnnetust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Kanadas Quebecis Lac-Meganticis
Rongiõnnetus Kanadas Quebecis Lac-Meganticis Foto: SCANPIX

Kanadas Quebecis leidis möödunud laupäeval aset kaubarongiõnnetus - toornaftat vedanud rong sõitis rööbastelt välja ning plahvatas.

Lac-Megantici väikelinnast 13 kilomeetri kaugusele seisma jäetud rong hakkas järsku liikuma ning sõitis linna jõudes lõpuks rööbastelt maha, edastab väljaanne Globe and Mail.

Kanada meedia edastas, et Kanada transporditurvalisuse ameti teatel oli toornaftat vedanud rongil juba varem probleeme, sest tekkis väike tulekahju, mida kustutasid rongitöötaja ja kolm tuletõrjujat.

Rongifirma ja õnnetust uurivad võimuesindajad on eriarvamusel, kas varasemad kustutustööd on seotud suurõnnetusega või mitte.

Rongifirma Montreal, Maine & Atlantic Railway (MMA) tegevjuht Edward Burkhardt süüdistab Nantes`i maakonna tuletõrjujaid õnnetuse põhjustamises.

Burkhardti arvates seiskus kustutamisel rongi mootor ning samaaegselt vabanesid pidurid.

Nantes`i maakonna tuletõrjejuht Patrick Lambert sõnas, et asja uuritakse ning ei tasu ennatlikke järeldusi teha.

Transpordiameti esindaja Donald Ross, kes uurib õnnetust, kinnitas, et rong hakkas liikuma kohaliku aja järgi varahommikul ilma juhita.

Kaubarong liikus esmalt üsna aeglaselt, kuid kuna sõit kulges allamäge, siis kiirus suurenes. Lõpuks kulges raudtee 1,2-kraadise nurga all ning see on raudteel üsna järsk langus.

Rong sõitis juhita 20 minutit, enne kui see Lac-Meganticis rööbastelt paiskus.

Tekkinud plahvatuses ja tulekahjus hukkus vähemalt 13 inimest ning 50 inimest on seni kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles