Itaalias kasutati koeri narkomuuladena

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Milanos tegutsevad Lõuna-Ameerika narkojõugud seisavad kohtu ees süüdistatuna koerte abil Mehhikost Itaaliasse kokaiini toimetamises, mille käigus vähemalt 48 looma tapeti.

Mehhikos tegutsev loomaarst sundis suuri koeri alla neelama plastikkottidesse pakitud kokaiini ning seejärel viidi loomad lennukile. Tavaliselt saabuti Milanosse läbi Linate lennujama, kirjutas BBC.

Narkootikumide ümber mähiti uudisteagentuuri AFP andmetel musta vinüülteipi, et varjata pakke lennujaamade röntgenkiirte eest. Sihtkohta jõudnud koerad tapeti pakkide kätte saamiseks.


Loomakaitse organisatsioonid on avaldanud toetust juhtumiga seotud politseinikele ning äärmist nördimust loomade sedavõrd julma kohtlemise üle. Nende sõnul surid mitmed loomad tõenäoliselt juba lennukis, sest juba väike leke kokaiinipakist on piisav, et tappa koer.

Itaalias astuvad juhtumiga seoses kohtu ette 49 Ecuadori, Peruu ja Salvadori päritolu isikut vanuses 19 kuni 37 aastat. Neid kõiki süüdistatakse organiseeritud kuritegevuses osalemises ning kohtuprotsess algab 9. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles