Bostoni pommipanija ei tunnista süüd

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtukunstniku sketš Džohhar Tsarnajevist ja tema advokaadist.
Kohtukunstniku sketš Džohhar Tsarnajevist ja tema advokaadist. Foto: SCANPIX

Bostoni maratonil toimunud pommirünnakutes süüdistatav Džohhar Tsarnajev ei võta omaks kolme inimese surmaga lõppenud plahvatuste korraldamist.

19-aastasele Tsarnajevile esitati 30 süüdistust massihävitusrelva kasutamises, mille tõttu hukkus 15. aprillil kolm inimest, teiste seas kaheksa-aastane poiss, kirjutab BBC.

«Ei ole süüdi,» kordas oranžis vangikombenesoonis ja ahelates kohtu ette ilmunud 19-aastane Tsarnajev seitsme minuti jooksul kõigi 30 süüdistuspunkti ettelugemisel, edastas Reuters.

Talle esitatud süüdistuste eest võib maksimumkaristuseks olla 17-kordne surmanuhtlus.

Tsarnajevile esitati süüdistus ka neljanda inimese – vendade Tsarnajevite jahtimisel maha lastud politseiniku - surma põhjustamises.

Lisaks süüdistatakse teda autoröövis ning radikaalse islamistliku materjali internetist allalaadimises.


Džohhar Tsarnajevit süüdistatakse koos oma venna, 27-aastase Tamerlaniga aprillis Bostoni maratonil kahe plahvatuse korraldamises. Plahvatustes hukkus kolm ja sai vigastada veel 264 inimest.

Tamerlan Tsarnajev hukkus tulevahetuses politseiga mitu päeva pärast plahvatusi, Džohhar Tsarnajev sai jälitamise käigus raskelt haavata ning ta on pärast tabamist 19. aprillil viibinud Bostoni lähedal vanglahaiglas.

Kahtlusaluse ema ütles hiljuti, et poeg on nii palju paranenud, et suudab käia. Võimud tema seisundit ei kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles