Dalai-laama külastab septembris Leedut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM01: DALAI LAAMA :TALLINN, EESTI,19 JUN01-
Tiibeti usujuhi Tema Pühaduse dalai-laama külsakäik Eestisse.
Pildil kohtub rahvaga Tallinna raekoja platsil.
-ek/Foto EGERT KAMENIK   POSTIMEES
TLNPM01: DALAI LAAMA :TALLINN, EESTI,19 JUN01- Tiibeti usujuhi Tema Pühaduse dalai-laama külsakäik Eestisse. Pildil kohtub rahvaga Tallinna raekoja platsil. -ek/Foto EGERT KAMENIK POSTIMEES Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Tiibeti vaimne liider dalai-laama külastab oma septembris aset leidva Leedu-visiidi ajal parlamenti ja esineb avaliku loenguga vastutuse tähtsusest kaasaegses maailmas.


Ühtlasi kohtub ta Vilniuse raekojas kultuuri- ja usuringkondade ning Tiibetit toetavate ühiskondlike organisatsioonide esindajatega, ütles üks visiidi organisaatoreid, seimiliige Dalia Kuodyte.

Pressiteate kohaselt on dalai-laama loeng tasuline. Kogu piletimüügist laekuv tulu läheb visiidi kulude katteks, aga ülejäänud raha tiibeti laste õpetamiseks Indias.

Visiidi korraldavad Leedu parlamendi Tiibeti toetusrühm, Vilniuse linnavalitsus, vabaühendus Baltijos Aplinkos forumas ja Leedu budistlikud kogukonnad.

Nobeli rahupreemia laureaat XIV dalai-laama viibib Vilniuses 12.-13. septembrini. Oma ringreisil külastab ta lisaks Lätit, Eestit ja Tšehhit.

Varem on dalai-laama Leedus käinud 1991. ja 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles