Võimud kinnitavad: üks San Francisco lennuõnnetuse ohver jäi tuletõrjeauto alla

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Francisco lennuväljal õnnetusse sattunud Asiana Airlines Boeing 777 vrakk
San Francisco lennuväljal õnnetusse sattunud Asiana Airlines Boeing 777 vrakk Foto: SCANPIX


Möödunud laupäeval juhtunud San Francisco lennuõnnetuse ohvrite arv tõusis kolmeni – suri veel üks Hiina tüdruk. Lisaks kinnitasid ametnikud, et üks varem hukkunud tüdrukutest jäi tõepoolest tuletõrjeauto alla.
 

Kolmanda hukkunu nime ega vanust tema vanemate palvel ei avalikustatud. Ta oli üks tosinast lennuõnnetuses viga saanust, kes pärast Asiana Airlines'i lennuki õnnetust siiani haiglas viibisid. Neist veel kolm on siiani kriitilises seisundis, edastas BBC.

Võimud kinnitasid nüüd ka seda, et üks varem hukkunud tüdrukutest, 16-aastane Ye Mengyuan jäi lennuväljal tuletõrjeauto alla.

Ta leiti kustutusvahu ja rattajälgedega kaetuna, ent ei ole veel selge, kas ta oli enne auto alla jäämist elus või mitte. «Me teame kindlalt, et temast sõideti vähemalt ühe korra üle, ent ta oli kaetud kustutusvahuga, seega ei saanud keegi teda näha,» kinnitas San Francisco politseiülem Greg Suhr.

Õnnetuses sai viga veel üle saja inimese, ent suuremal osal neist olid vaid väga väikesed vigastused.

Lennuki pardal oli õnnetushetkel 17 meeskonnaliiget ja 290 reisijat, kellest enamik Hiina, Lõuna-Korea ja USA kodanikud.

Lennuk üritas möödunud laupäeval liiga madalat maandumist ning BBC andmetel jäi selle telik kinni maandumisrada piirava lainemurdja müüri taha ning Boeing 777 saba rebenes küljest.

Lennuk tegi enne seisma jäämist 360-kraadise pöörde.

Ametnike sõnul said piloodid liiga hilja aru, et nad on väga madalal. Kokpiti kõnesalvesti analüüs näitas, et piloot üritas 1,5 sekundit enne õnnetust maandumist katkestada ja uuele katsele minna.
Lennuki kapten keelas vahetult pärast õnnetust reisijate evakueerimise, ametiisikute sõnul oli reisijail kästud paigale jääda.

Evakueerimist alustati 90 sekundit pärast lennuki peatumist, kui personal nägi aknast leeke.

Shanghaist teed alustanud lennuk tegi enne San Franciscosse jõudmist vahepeatuse Soulis. Firma esindajate sõnul oli lennuk seitse aastat vana ja tehniliselt korras.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles