Putin: Nõukogude rahva kangelastegusid tuleb meeles pidada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Riik peab alati meeles pidama Nõukogude rahva kangelastegusid, ütles Vene president Vladimir Putin eile Teise maailmasõja veteranidele ja lubas välja töötada tegevuskava mälestusmärkide korrastamiseks.


Putinil paluti Belgorodi rajoonis Prohhorovka lahinguvälja lähedal, kus peeti 70 aasta eest lahing Nõukogude Liidu ja Natsi-Saksamaa vägede vahel, veteranidega kohtudes pöörata tähelepanu sõjamonumentide ja -haudade olukorrale.

«See küsimus on äärmiselt tähtis sõjaveteranide, aga tegelikult kogu riigi jaoks. Erilist tähelepanu tuleb pöörata nooremale põlvkonnale,» märkis Vene riigipea.

«On hädavajalik, et riik mäletaks alati Nõukogude rahva õilsust ja kangelastegusid, mida te demonstreerisite Suure Isamaasõja ajal. Noortele olete te väärt eeskujuks. Teie eeskujul on riiki ühendav toime, mis liidab ja tekitab noortes inimestes ühtekuuluvustunnet ning isamaa-armastust. Monumendid etendavad siin tähtsat rolli,» rääkis Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles