Sissirünnak Pakistani luksushotellile nõudis 11 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani loodeosas Peshawaris ründasid arvatavad sissid teisipäeval relvade ja veokipommiga luksushotelli Pearl Continental.
Pakistani loodeosas Peshawaris ründasid arvatavad sissid teisipäeval relvade ja veokipommiga luksushotelli Pearl Continental. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani loodeosas Peshawaris ründasid arvatavad sissid teisipäeval relvade ja veokipommiga luksushotelli Pearl Continental, esialgsetel andmetel sai rünnakus surma 11 ja vigastada 46 inimest.


«Üksteist inimest sai surma,» ütles piirkondlik politseiülem Malik Naveed AFP-le ja lisas, et hukkunute arv ilmselt kerkib.

Linna peamise riigihaigla arsti Mohammad Rehani sõnul on haavatute seas vähemalt viis välismaalast.

Julgeolekuametnike sõnul pandi kaubaautoks maskeeritud veokis plahvatama suur kogus lõhkeainet, mis kahjustas tugevalt välismaalaste seas populaarse hotelli vahetut lähiümbrust ja seina. Seni pole keegi vastutust rünnaku eest võtnud.

«Olin hiina restoranis, kui kuulsime tulistamist ja seejärel plahvatust. Oli kottpime, inimesed karjusid ja pagesid,» ütles hotelli ettekandja Ali Khan Reutersile.

Taliban suurendas aprillist alates pommirünnakuid turistide seas populaarses Swati orus ja selle naaberpiirkondades loodes seoses valitsusvägede ulatusliku pealetungiga. Peshawaris on viimase kuu jooksul toimunud seitse pommirünnakut.

Eelmisel nädalal tapsid arvatavad Talibani sissid Swati lähistel korraldatud enesetapurünnakus mošeele umbes 40 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles