Indoneesia politsei ajab taga 131 põgenenud vangi

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanjung Gusta vangla kinnipeetavad aitavad personalil koristada rahutuste jälgi.
Tanjung Gusta vangla kinnipeetavad aitavad personalil koristada rahutuste jälgi. Foto: AFP / Scanpix

Indoneesias põgenes vanglamässu tagajärjel 212 kinnipeetavat, kellest osad on juba kätte saadud, ent vabaduses viibivale 131-le käib agar inimjaht.

Sumatra saarel Medani linnas asuva Tanjung Gusta vangla kinnipeetavad hakkasid mässama neljapäeval. Nad süütasid vanglas lõkkeid ning loopisid valvureid pudelitega, et väljendada oam pahameelt ülerahvastatuse, elektrikatkestuste ja veenappuse üle edastas Pakistani suurim ingliskeelne ajaleht The News.

Rahutustes hukkus kolm kinnipeetavat ja kaks vanglatöötajat. Segadust ära kasutades põgenes eile 212 kinnipeetavat, kellest 81 õnnestus võimudel juba tabada. Neli põgenenuist olid süüdimõistetud terrorismis.

Põhja-Sumatra politsei esindaja sõnas uudisteagetuurile AFP, et mobiliseeritud on ka terrorismivastase võitluse eliitüksus.

Terrorismisüüdistustega vangid on osalenud Indoneesia kõrgklassi ründamises ning seotud pangaröövidega, mille eesmärk oli rahastada terroriorganisatsioone.

Vanglat valvavad praegu ligi 1000 korrakaitsjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles